Kapital magazin – studentski web servis i časopis i Kapital IN, centar za učenje stranih jezika i u 2020. godini nagrađuju talentovane i uspešne mlade ljude u Nišu. Otvoren je novi konkurs za dodelu stipendija za učenje stranih jezika, koji je namenjen učenicima srednjih škola i studentima. Zainteresovani kandidati mogu da se prijave do 25. januara popunjavanjem prijavnog formulara i dobiju priliku da uče izabrani strani jezik potpuno besplatno ili uz popust, po najpovoljnijim uslovima.

U okviru prolećnog ciklusa našeg projekta „Education without borders“ za 2020. godinu  raspisan je konkurs za stipendiranje najboljih studenata i učenika srednjih škola u Nišu. Upis je otvoren za kurseve engleskog, nemačkog i španskog jezika.

PRIJAVNI FORMULAR 

Kapital magazin i Kapital IN dva puta godišnje organizuju konkurs za stipendije, sa namerom da se talentovanim i uspešnim studentima i učenicima srednjih škola pruži dodatna podrška i pomogne na polju profesionalnog usavršavanja.

Prostorije Kapital IN

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

U kategoriji studenata, konkurs za stipendije je otvoren za studente osnovnih, master i doktorskih studija na fakultetima Univerziteta u Nišu, kao i za studente akreditovanih privatnih fakulteta, koji su tokom dosadašnjeg perioda studiranja ostvarili minimalnu prosečnu ocenu 8,50. Vannastavne aktivnosti, učešće u društveno-korisnim projektima i volontiranje biće prednost prilikom selekcije kandidata. Učenici srednjih škola koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili odličan uspeh, mogu da se prijave i uđu u konkurenciju za stipendiju. Rezultati sa takmičenja, kao i vannastavne aktivnosti učenika biće uzete u obzir prilikom rangiranja kandidata. 

PROCES SELEKCIJE: 

Svi prijavljeni učenici i studenti koji ispunjavaju osnovne uslove konkursa automatski ostvaruju pravo na 15% popusta na redovnu cenu kursa. Nakon završetka konkursa, Selekciona komisija će rangirati prijavljene studente i srednjoškolce i napraviti širi izbor kandidata koji će biti pozvani na intervju. Nakon intervjua, biće doneta odluka o tome ko dobija punu stipendiju i priliku da potpuno besplatno uči izabrani strani jezik, a ko delimičnu stipendiju koja podrazumeva 30% do 50% popusta u zavisnosti od ukupnog broja dodeljenih stipendija. Selekciona komisija Kapital magazina će na osnovu podataka iz prijava i razgovora sa kandidatima doneti odluku o dodeli punih i delimičnih stipendija. Odluka komisije je konačna, a svi kandidati će blagovremeno biti obavešteni o rezultatima konkursa.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA: 11.01.2020 – 25.01.2020.

Prijavljivanje se obavlja isključivo popunjavanjem online prijavnog formulara. 

U slučaju velikog broja prijavljenih kandidata organizatori će angažovati sve raspoložive resurse u cilju povećanja broja odobrenih stipendija. Najbolji kandidati će dobiti pune stipendije, koje podrazumevaju besplatno učenje izabranog stranog jezika u periodu od kraja februara 2020. godine do kraja juna 2020. godine. Obezbeđena je minimum po jedna puna stipendija u kategoriji studenata i učenika srednjih škola i minimum po pet delimičnih u obe kategorije.

Časovi stranih jezika u prolećnom ciklusu 2020. godine kreću krajem februara. Ukupno trajanje kursa je četiri meseca, a nastava se odvija u grupama, dva puta nedeljno po 90 minuta, radnim danima u popodnevnim i večernjim satima. Ukoliko grupa traži i ukoliko postoje uslovi, moguća je promena dinamike rada i sporije ili brže savladavanje gradiva, a samim tim se prilagođava i dužina trajanja i cena kursa. Precizan termin početka nastave biće definisan nakon završetka upisnog roka, a svi polaznici će biti blagovremeno obavešteni.

Kapital IN – Centar za učenje stranih jezika i ostalo obrazovanje 

Obrenovićeva BB, TC Kalča II B43 

Kontakti za detaljnije informacije:

redakcija@kapitalmagazin.rs
kapital_in@yahoo.com

NAŠE PROSTORIJE: 

0