Kapital IN, centar za učenje stranih jezika i Kapital magazin – studentski web servis i časopis otvaraju novi konkurs za dodelu stipendija za učenje stranih jezika najboljim studentima i učenicima srednjih škola u Nišu. Poziv za prijavljivanje otvoren je do 25. januara 2019. godine. 

Najbolji studenti i učenici imaju priliku da uče strane jezike besplatno ili po beneficiranim uslovima. U ponudi Kapital IN centra su kursevi podučavanja engleskog, nemačkog, španskog, norveškog  i francuskog jezika. 

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

U kategoriji studenata, konkurs za stipendije je otvoren za studente osnovnih, master i doktorskih studija na fakultetima Univerziteta u Nišu, kao i za studente akreditovanih privatnih fakulteta, koji su tokom dosadašnjeg studiranja ostvarili minimalnu prosečnu ocenu 8,50. Vannastavne aktivnosti, učešće u društveno-korisnim projektima i volontiranje biće prednost prilikom selekcije kandidata. Učenici srednjih škola koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili odličan uspeh, mogu da se prijave i uđu u konkurenciju za stipendiju. Rezultati sa takmičenja, kao i vannastavne aktivnosti učenika biće uzete u obzir prilikom rangiranja kandidata. U kategoriji učenika, ukoliko dva učenika imaju isti uspeh u prethodnoj godini i ne mogu se razlikovati po osnovu rezultata sa takmičenja, biće uzeti u obzir ostvareni uspesi u svim prethodnim školskim godinama.

Stipendije 2019

PROCES SELEKCIJE: 

Svi prijavljeni učenici i studenti koji ispunjavaju osnovne uslove konkursa automatski ostvaruju pravo na 15% popusta na redovnu cenu kursa. Nakon završetka konkursa, organizacioni odbor će rangirati kandidate i odabrati najuspešnije, koji će ući u finalni krug selekcije. Kandidati koji uđu u finalnu fazu biće pozvani na intervju, a svi oni će samim dolaskom na intervju imati obezbeđenu delimičnu stipendiju u iznosu od 30 do 50% popusta, u zavisnosti od ukupnog broja dodeljenih stipendija. Selekciona komisija Kapital magazina će na osnovu podataka iz prijava i razgovora sa kandidatima doneti odluku o dodeli punih stipendija. Odluka komisije je konačna, a svi kandidati će blagovremeno biti obavešteni o rezultatima konkursa.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA: 10. 01. 2019 – 25. 01. 2019. 

Prijavljivanje se obavlja isključivo popunjavanjem prijavnog formulara – LINK. 

U slučaju velikog broja prijavljenih kandidata organizatori će angažovati sve raspoložive resurse u cilju povećanja broja odobrenih stipendija. Najbolji kandidati će dobiti pune stipendije, koje podrazumevaju besplatno učenje izabranog stranog jezika u periodu od februara 2019. godine do juna 2019. godine. Obezbeđena je minimum po jedna puna stipendija u kategoriji studenata i učenika srednjih škola i minimum pet delimičnih.

Vrste stipendija 2019

Časovi stranih jezika u prolećnom ciklusu 2019. godine počeće sredinom februara. Ukupno trajanje kursa je četiri meseca, a nastava se odvija u grupama, dva puta nedeljno po 90 minuta, radnim danima u popodnevnim i večernjim satima, uz mogućnost organizovanja nastave i vikendom. Precizan termin početka nastave biće definisan nakon završetka upisnog roka, a svi polaznici će biti blagovremeno obavešteni.

Kapital IN – Centar za učenje stranih jezika i ostalo obrazovanje 

Obrenovićeva BB, TC Kalča II B43 

Kontakti za detaljnije informacije:

redakcija@kapitalmagazin.rs
kapital_in@yahoo.com
064/496-14-39
065/28-07-192

NAŠE PROSTORIJE: 

0