Sa idejom da se predstavnicima vlasti i donosiocima odluka na lokalnom nivou ukaže na probleme osoba sa invaliditetom, Odbor za ljudska prava Niš organizuje događaj „Stolice u paru“ koji će biti održan u petak, 15. juna od 16 sati, na platou ispred Kalče.

„Cilj nam je da razgovorom sa članovima udruženja, građanima, odbornicima Skupštine grada i gradonačelnikom ukažemo na svakodnevne izazove sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom. Akcenat će biti na nepristupačnosti javnih objekata, posebno obrazovnih institucija“ kažu organizatori

Događaj će se realizovati uz učešće i prisustvo članova i predstavnika pet udruženja osoba sa invaliditetom iz Niša: Centrom za samostalan život invalida, Udruženjem distrofičara Niša, Niškim udruženjem studenata sa hendikepom, Fondacijom PONS i Udruženjem paraplegičara nišavskog okruga.

Stolice u paru“ je jedna od aktivnosti inicijative „Zajedno za pristupačnost“, koju Odbor za ljudska prava Niš realizuje u okviru projekta “Glas zajednica o #EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika“.

 

 

0