Tim studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, osvojio je prvo mesto na Petom nacionalnom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti diskriminacije. Finalno takmičenje održano je u zgradi Narodne banke Srbije. Pobednički tim iz Niša bio je u sastavu Aleksandra Stošić, Miljana Stratijev i Ivan Mitić. 

Studenti Pravnog fakulteta u Nišu su u finalu pobedili tim Pravnog fakulteta iz Beograda i po četvrti put doneli pobednički pehar svom fakultetu. Mentorka tima bila je Bojana Arsenijević, demonstrator na Pravnom fakultetu, koja je sa svojim timom pobedila  na istom takmičenju prošle godine, pod mentorstvom profesorke Anđelije Tasić.

Za najboljeg govornika na takmičenju, proglašen je Ivan Mitić i tako nastavio zlatni niz studenata Pravnog fakulteta u Nišu kao najboljih govornika na ovom takmičenju.

Ivan Mitić, najbolji govornik na takmičenju i Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Ivan Mitić, najbolji govornik na takmičenju i Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Takmičenje je organizovano od strane Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo. Sudeće veće na finalnom suđenju činile su sudije; Bosa Nenadić i Vida Petrović Škero, Nebojša Đuričić, Snežana Marković i Nebojša Lazarević.

 

1