Klaster urbanog planiranja će u periodu od 15. marta do 2. aprila održati projekat pod nazivom Studentska radionica: EDIT SCHOOLYARD.

Prvi cilj radionice je rad na izradi idejnih rešenja sa akcentom na razvoju novih koncepata i aktiviranju potencijala postojećih školskih dvorišta u Nišu. Drugi cilj radionice je formulisanje predloga rešenja školskih dvorišta, koja bi studenti arhitekture u saradnji sa “Klasterom urbanog planiranja” i svim zainteresovanim pojedincima i institucijama, mogli da postepeno realizuju u narednom periodu.

Mogućnost učešća u ovom projektu imaju svi studenti arhitekture Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Prijave će biti otvorene do 10. marta, a spiskovi učesnika biće objavljeni 11. marta. Sama radionica održavaće se od 15. marta do 2. aprila u Galeriji Društva arhitekata Niša.

Aplikacija je na facebook stranici “Klastera urbanog planiranja”U aplikaciju treba uključiti kratku biografiju i motivaciono pismo.

Rad u toku radionice je grupni(svaka grupa po 4 studenta) . Broj mesta na radionici je ograničen na 24 (6 grupa po 4 studenta). U slučaju većeg broja prijava, odabir će se vršiti na osnovu kvaliteta aplikacija.

Mentori na radionici su: dr Milan Tanić, Slaviša Kondić, Vojislav Nikolić i Milan Brzaković.

Više informacija o ovom projektu svi zainteresovani mogu pronaći OVDE. 

 

Anđela Laban

0