Svetski IT predavači iz Amerike i Evrope dolaze 17. aprila u Niš, kada će biti održana konferencija, koju organizuje ITKonekt iz Beograda. Konferencija se održava u Oficirskom domu, a broj mesta je ograničen. Paralelno sa konferencijom u Oficirskom domu 17. aprila će se održavati IT sajam zapošljavanja, gde će se na zanimljiv i interaktivan način predstaviti IT kompanije i ponuditi nova radna mesta.

„Kao organizatori smo oduševljeni da će Niš ugostiti ovako velike ljude iz sveta IT-a. Sa posebnim zadovoljstvom možemo da najavimo dolazak Hakon Vium Lia, kreatora CSS softvera i CTO Opera softvera, koji dolazi iz Norveške, Džonatana Le Blanka, koji dolazi iz Pay Pal-a iz SAD-a, a tu je i David Pine, takođe iz SAD, a posebno oduševljenje publike izaziva dolazak Džona Galoveja, koji nam dolazi iz Majkrosofta, inače je direktor .NET fondacije u SAD-u“ – poručuju organizatori i nastavljaju „Pozivamo Nišlije, posebno studente elektronike, programere i sve one koji rade ili žele da rade u oblasti IT-a da nam se pridruže.“

Ulaz na ovaj deo događaja je besplatan uz PRIJAVU na sajtu konferencije.

WEB-Nis

Ovaj događaj deo  je Nedelje u IT-ju koju organizuje ITkonekt od 14. do 21. aprila, u više gradova širom Srbije. Osim Niša, događaj se održava u Beogradu i Novom Sadu. Ovo je već četvrta godina kako ITkonekt okuplja IT scenu, ali je ovo prva godina kako se konferencija ITKonekt održava u Nišu.

Na ovaj način želimo da pokažemo veličinu i značaj IT scene u Srbiji, koju čine i lokalne zajednice. Kvalitetni IT stručnjaci postoje širom Srbije, a mi ćemo ih ove godine okupiti u tri najveća IT centra u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu i Nišu” – zaključuju organizatori.

0