Neprofitna omladinska organizacija „IT konekt“ iz Beograda u saradnji sa „Quantox Technology“ 16. oktobra od 18 časova organizuje takmičenje „Dokaži da si dobar programer i pronađi skriveni kod na stranici“. Takmičenje se održava u prostorijama „Quantox Technology“ u centru Niša.

Prijave su otvorene za sve mlade, a fokus je na studentima tehničkih fakulteta i profesionalnim programerima. Prijavu možete izvršiti popunjavanjem formulara.

Kako organizatori ističu, 20 odabranih programera će dobiti priliku da pokažu svoja znanja i veštine i osvoje vredne nagrade. U sklopu takmičenja, održaće se „meetup“ u okviru koga će mladi iz Niša moći da se druže, a zatim su u planu i dve prezentacije koje za cilj imaju da inspirišu i motivišu mlade ljude da se bave informacionim tehnologijama.

“Mladi imaju potpuno drugačiji izazov i zadatak po pitanju pogleda na IT i digitalne tehnologije u poređenju sa ljudima koji danas rade u industriji. Njihov glavni izazov nije da razumeju IT današnjice već IT za 10 ili 20 godina od danas jer je to vreme i okruženje kada će oni aktivno sudelovati kao deo IT industrije. Moraju predvideti sve one aktivnosti, poslove, znanja i veštine koji će tada biti potpuno prevaziđeni jer će ih obavljati mašine i fokusirati na ono u čemu će zaista moći da doprinesu. U prilog tome ide projekcija da će više od 60% današnjih osnovaca raditi poslove koji ne postoje u današnjoj sistematizaciji rada. U takvom dinamičnom okruženju zaista je potrebno skinuti sa njih teret tradicionalne edukacije, obrazovanja i izbora zanimanja i dopustiti im da u punoj meri ispune svoju kreativnost i inovativnost.“ – istakao je Filip Karaičić iz Quantox Technology-ja.

Više informacija možete dobiti na IT konket sajtu.

 

Kristina Petrović 

2