Izvor: portalmladi.com


 

Povodom proslave Dana Evrope, Delegacija Evropske unije i njen informacioni centar raspisali su multimedijalno takmičenje “Srbija i EU: Otvoreno poglavlje“.

Građani zaintersovani da učestvuju u literarnom takmičenju treba da do 20. aprila pošalju esej do 1500 reči na gore navedenu temu na mejl adresu competition@euinfo.rs .

Koji je doprinos Srbije EU, šta su to srpska kultura, istorija, umetnost, čime će to EU biti bogatija kada Srbija postane njen član, samo su neke od tema na koje se takmičari mogu osvrnuti u svom eseju. Najbolji esej, koji će izabrati žiri Delegacije EU i EU info centra, biće nagrađen elektronskim čitačem za knjige u maju mesecu povodom proslave Dana Evrope.

Foto takmičenje takođe traje od do 20. aprila, a tema je ista kao i za literatno takmičenje „Srbija i EU: Otvoreno poglavlje“. Dovoljno je da svoju fotografiju koja po vama najbolje reprezentuje Srbiju pošaljete na mejl adresu competition@euinfo.rs. Najbolji radovi biće deo izložbe Delegacije Evropske unije povodom proslave Dana Evrope, a najboljih pet fotografija biće nagrađeno vaučerima za kupovinu knjiga u vrednosti od 50 evra.

Dodatne informacije možete naći na sajtu : www.portalmladi.com 

 

0