• Ne interesuje ih vaš odnos sa dečkom/porodicom/drugaricom

A da razrešite probleme razgovorom, a ne dobacivanjem i hejtovanjem preko statusa? Oni koji su opsednuti lajkovima, statusima i mišljenjima svojih virtualnih prijatelja sigurno neće lako podneti da budu izbrisani sa njihovog profila a da ne znaju pravi razlog za to. Preporučljivo je – recite im razlog!

  • Smarate ljude

Nije neophodno da baš svaki put okačite sliku u nekom novom komadu odeće. Čuvajte to za posebne prilike. Svakodnevno izbacivanje slika i statusa može  da postane dosadno i očekivano, iznenadite svoje prijatelje malom pauzom.

  • Ne podnose vaše golišave slike

Fotografije iz teretane ili one na kojima devojke naglašavaju svoj dekolte, ipak zadržite za sebe, mada nisam sigurna da bi svima ovo smetalo.

  • Bili ste (kao) prijatelji u srednjoj školi, a sada se na ulici i ne poznajete

Potpuno je u redu ako vas neko, koga ste u školi poznavali samo iz viđenja izbriše iz prijatelja. U stvari, vi se međusobno i ne poznajete, jel da?

  • Imate različite političke stavove

I sami znate da mačka i miš nisu prijatelji.  Nema potrebe da ne poštujete i namećete svoje političke stavove na fejsbuku. Iako je politika svuda prisutna, zar Fejsbuk nije više mesto za druženje?

  • Imali ste post koji je rasistički, diskriministički ili na neki drugi način hejterski

Ovo puno govori o vama, na loš način. Možda bi trebalo da prestanete to da radite, dok još imate nekog prijatelja…

  • Previše postujete

Možda vaše prijatelje ne interesuje poslednji rezultat derbija Crvene zvezde i Partizana, ili šta trenutno radite svakog sata, svakog dana, a da ne govorimo o spojlerima koji posle odgledane epizode „Igre prestola“ odmah moraju da okače novi post i tako ,,upropaste iznenađenje“.

  • Veliki broj prijatelja

Neki se odluče da ipak detalje iz svog života podele samo sao određenim brojem bliskih ljudi. Razmislite malo o tome koliko ste se puta sa tom osobom čuli preko fejsbuka? Nemojte uvek ovo shvatiti lično, jednostavno, neki ljudi žele da se promene i svoj krug prijatelja svedu na minimum.

  • Dosađujete ljudima

Ne morate baš svaki put da se javljate istoj osobi kada je ta osoba na mreži ili da baš svaki put komentarišete objave istog, pustite nekada da se taj neko prvi seti vas.

  • Spamujete ih pozivima za igrice

Postoji velika verovatnoća da će vas neko izbrisati  jer dobija previše notifikacija baš od vas. Možda bi ipak to trebalo da šaljete samo onim prijateljima za koje znate da igraju igrice, a ove ostale ovog puta zaobiđete.


Milica Jocić

Izvor: cosmopolitan.hr

0