U petak uveče je održano treće veče internacionalnog festivala STONE UPON STONE u Sali Niškog simfonijskog orkestra. Publika je imala prilike da uživa u nastupima Alena Ilijića i niškog benda Eyot.

Veče je otvorio Alen Ilijić svojim novim kompozicijama. Njegov nastup uključuje klavir i glas, gitaru i elektroniku sa raznim video instalacijama, koje nose naziv „Red faces“. Ovaj karakteristični nastup, koji se razlikuje od ostalih po načinu izvođenja, publika je netremice pratila.

Nakon kreće pauze, na scenu je izašao četvoročlani bend Eyot. Svirali su svoje kompozicije koje je publika prihvatila sa oduševljenjem. Nakon svake izvedene kompozicije, publika je nagradila velikim aplauzom bend Eyot. Na kraju na nagovor publike, pošto su se članovi benda poklonili publici, vratili su se svojim instrumentima i odsvirali još jednu kompoziciju. Publika ih je pozdravila „na nogama“ i ogromnim ovacijama.

Bend Eyot nastupa u sledećem sastavu: Dejan Ilijić, klavir, Slađan Milenović, gitara, Miloš Vojvodić, bubnjevi, i Marko Stojiljković, bass. Formiran je 2008 godine, a muzika koja inspiriše ovaj četvoročlani sastav je džez. Pobedili su 2012 godine, na takmičenju MIDEM OFF.

Četvrte večeri,  18. aprila, nastupaće gosti iz Norveške, sastav One trick Poney, i iz Britanije, Eyebrow bend. Održaće se u sali Niškog simfonijskog orkestra, od 20h.

 

Aleksandar Dimitrijević

0