Kao i prethodne dve večeri, i ovo veče URBAN FESTA održano je, zbog lošeg vremena, u niškom Pozorištu lutaka.

Publika je svakako bila iznenađena predstavom koju je pripremio DIS teatar iz Banja Luke. Naime, predstava koja je trebalo da bude izvedena večeras je Terapija, kako se u početku večeri i činilo da će biti. Ali je ubrzo usledilo iznenađenje! Mladi glumac, Roka Radiš, izveo je predstavu Ja imam talenat?  u saradnji sa publikom. Publici je podelio paradajz i kupus i zamolio da na njegov znak, kada bude loše glumio, publika baci paradajz i kupus na njega, što su svi i učinili! On je svoju životnu priču i svoj talenat za glumu publici predstavio na vrlo duhovit način što je publika ispratila neprekidnim smehom.

Pored DIS teatra iz Banja Luke, večeras je nastupilo i Akademsko pozorište iz Kragujevca koje je izvelo predstavu Lari Tompson-tragedija jedne mladosti.

Program je trajao tri sata, sa kraćom pauzom, a publika je obe predstave ispratila smehom i aplauzom.

Četvrte večeri URBAN FESTA, 4. septembra publika će biti u prilici da vidi još dve predstave: Porodične priče u izvođenju glumaca sa  FDU iz Skoplja i CK Beli mugri iz Kočana, kao i predstavu Klasni neprijatelj koju će izvesti glumci FU iz Prištine.

Anđela Laban

0