Centar E8 organizuje trening o medijskoj pismesnosti, za mlade ljude u Nišu, od 18 do 30 godina. Trodnevni trening održava se od 22. do 24. novembra u prostorijama Centra za devojke u Nišu.  Rok za prijavljivanje je 19. novembar u ponoć.

„Treningom Break the FAKE, Centar E8 ima za cilj da na različite načine osposobi mlade za samostalno tj. kritičko razmišljanje o informacijama koje mediji plasiraju ali i da spreči stvaranje stereotipa koji se zasigurno stvaraju kroz medijsku reprezentaciju“ poručuju organizatori.

Kako dodaju, ovim načinom edukacije će mladi koji prođu trening biti osposobljeni, naučeni da pažljivo analiziraju istinitost i tačnost informacija koje dolaze iz medija, i time izbeći pogrešno razumevanje vesti.

Trening obuhvata teme kao što su medijska informisanost i pismenost, etika i mediji, rodna reprezentacija u medijima, kao i na koji način mediji mogu delovati (anti)koruptivno.

„Naš cilj je da delujemo na lokalu, širom Srbije, kako bi mladi imali priliku da uče i razvijaju svoje medijske veštine. Prijave su otvorene za 20 mladih, uzrasta između 18 i 30 godina“ dodaju organizatori.

Za sve učesnike je obezbeđen sertifikat.

Centar E8 je omladinska organizacija usmerena na rad sa mladim ljudima širom Srbije. Inovativnim kampanjama, upotrebom društvenih mreža i raznovrsnim metodologijama rada edukuju mlade na teme zdravih stilova života, rodne ravnopravnosti, prevencije nasilja i značaja aktiviranja u društvu. Tim čine mladi eksperti i ekspertkinje u procesima zagovaranja i lobiranja u oblasti omladinske politike, edukaciji, organizaciji kampanja od javnog značaja koji aktivno rade na polju ljudskih prava u Srbiji.


 

*Ovaj tekst nastao je kao deo projekta „Aktivni mladi za bolji Pantelej – 2019“ koji realizuje Kapital magazin, a sufinansira Opština Pantelej, u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini. Kapital magazin ovim projektom želi da dodatno informiše mlade o aktivnostima u lokalnoj zajednici i podstakne ih da se društveno angažuju.  Za sadržaj teksta odgovoran je isključivo Kapital magazin i izneti stavovi ne predstavljaju nužno stavove organa koji je sufinansirao projekat. 

0