Početkom septembra u Nišu će biti otvoren edukativno-kreativni centar za decu i omladinu- TrioArt.
Troje mladih ljudi, dugogodišnjih plesača, došlo je na ideju kako da kroz ples, muziku, pokret, glumu i javni nastup podstaknu pravilan psiho-fizički razvoj kod mladih i stimulišu i zdrav način života.

Trudićemo se da stvorimo dosta prijateljskih odnosa i povežemo se sa mladima iz drugih krajeva naše zemlje, kao i inostranstva, zarad upoznavanja kultura drugih naroda i zajednica. Takođe želimo da edukujemo mlade u oblasti zaštite i očuvanja životne sredine. Da podstaknemo kreativnost kod dece i mladih i ako uspemo da im slobodno vreme takoreći, ispunimo ovako lepim radom.“, ističe Žarko Apostolović, predsednik TrioArt centra.

U ovom centu, mladi će moći da nauče plesove od latino-američkih, preko društvenih, do standarnih plesova. Takođe, one najmanje očekuje: show dance, etno dance i jazz balet. Kroz plesove, moći će da upoznaju kulture drugih zemalja i kontinenata: počev od Brazila i čuvene Sambe koja se pleše na karnevalima u Riu, preko kubanskih plesova: Salse, Rumbe i Ča-Ča-Ča, kao i onih klasičnih plesova poput  Tanga, Engleskog i bečkog valcera.

 

Jako smo uzbuđeni i svim srcem očekujemo i želimo da svo svoje znanje prenesemo na mlade naraštaje, da ih usmerimo na jedan lep put, koji će im možda jednog dana otvoriti neka druga vrata.“, dodaje Ksenija Lojpur, PR TrioArt centra.

 

Danijela Radović, zamenik centra TrioArt, ističe: „Ja, kao neko ko se dugo bavi ovim poslom, puno očekujem i nestrpljiva sam da decu prvenstveno naučim kako se radom dolazi do svojih ciljeva. Kroz naše kreativne radionice trudićemo se da im prenesemo bar delić onoga lepog što smo mi prošli, baveći se kreativnim radom.“

 

Svi zainteresovani, mogu se javiti preko fejsbuk profila centra, a uskoro će biti i novih informacija.

 

Maja Mitić

0