Nakon skoro dvomesečnih priprema, hiljada minuta telefonskih razgovora, hektolitara popijenog piva, bezbroj litara kiše po kvadratnom metru tokom turnira, 3 velike žurke na otvorenom i 13 dana dobrog fudbala, konačno je priveden kraju ovogodišnji Trofej Ribare 2014. Na dan praznika posvećenom Svetom Iliji, seoskoj slavi Ribara kod Ribarske Banje, 2. avgusta, odigrana su završna četiri meča uprkos vremenskim neprilikama koje su pratile ovogodišnji turnir i izazivale odlaganje mečeva u više navrata. Polufinalne i finalne borbe pratilo je oko 500 posetilaca na terenu za male sportove u Ribaru, a za pehar i vredne novčane nagrade nadmetale su se 3 ekipe koje su se našle i u prošlogodišnjem polufinalu: Ide voz, pobednik turnira 2013. godine; Mali Šiljegovac, Ema Ribare, a njima se u polufinalu pridružila i ekipa Rasadnika Tine iz Velikog Šiljegovca.

Organizatori turnira- Mladi za Ribare

Posle velike borbe i dosta preokreta, u prvom polufinalu Mali Šiljegovac je na penale izbacio ekipu Rasadnika Tine i plasirao se u finale posle 3:3 u regularnom toku. U drugom polufinalu sudarili su se prekaljeni majstori fudbala i osvajači prošlogodišnjeg turnira, igrači ekipe Ide voz iz Kruševca, protiv mladih lavova koji su nastupali za domaću ekipu Ema Ribare. Da na mladima svet ostaje, pokazali su igrači Eme Ribare, pobedivši neočekivano lako i ubedljivo ekipu Ide voz sa 7:3, čime su je ostavili bez prilike da drugu godinu zaredom podigne pehar namenjen najboljoj ekipi. Nakon pauze između polufinalnih i finalnih borbi, na teren su u meču za 3. mesto, tzv. utešnom finalu istrčali Rasadnik Tine i Ide voz, a znatno mlađa i brža ekipa Rasadnika Tine iz Velikog Šiljegovca je relativno lako povela sa 3:0, nakon čega su veterani iz Kruševca predali meč ne želevši da publika dugo čeka na spektakularni finalni duel. U finalu su se našle ekipe favorita iz senke, Mali Šiljegovac i Ema Ribare, od kojih je Mali Šiljegovac očigledno bio znatno psihički jači i spremniji nakon što je dobio i četvrtfinalni i polufinalni duel nakon izvođenja penala, pri čemu su u četvrtfinalu izbacili verovatno prvog favorita turnira, ekipu Olimp Beta iz Kruševca, tim za koji nastupaju nekadašnji i sadašnji superligaški igrači. Neočekivano lako, nemačkim manirom, uz dosta trčanja i žustre igre, Mali Šiljegovac je u finalu slavio sa 3:0, srušivši san Eme Ribare da može do pehara namenjenog najboljoj ekipi.

Mali Šiljegovac – pobednik turnira

Nakon finala, usledila je ceremonija zatvaranja, začinjena spektakularnim vatrometom, a podeljene su vredne nagrade najboljim pojedincima i ekipama. Osvajaču Trofeja Ribare 2014, Malom Šiljegovcu, pripala je nagrada od 80.000 dinara, a iz njihovih redova bili su i najbolji igrač turnira, Marko Jevgenijević, kao i najbolji golman, Marko Anđelković. Drugom finalisti turnira, Emi Ribare, pripala je nagrada od 40.000 dinara, iz čijih redova je najbolji strelac turnira, Jovan Simonović. Trećeplasirani tim, Rasadnik Tine, dobio je nagradu od 20.000 dinara. Najboljim pojedincima uručene su specijalne nagrade u saradnji sa sponzorima i partnerima turnira. Nakon završne ceremonije usledila je velika žurka gde su i igrači i publika zaboravili na sve one sitne čarke s turnira i opustili se uz pratnju Atlantido benda iz Kruševca, slavivši do ranih jutarnjih časova.

Veliki vatromet za kraj

„Trofej Ribare 2014“ se priključio kampanji Republike Srbije za borbu protiv govora mržnje na internetu. Organizatori su se zahvalili na saradnji Gradskoj upravi Grada Kruševca, Specijalnoj bolnici Ribarska banja, Sportskom savezu Grada Niša, Kapital magazinu i Smart grupi iz Niša, Fudbalskoj organizaciji veterana Srbije iz Aleksinca, televizijama RTK i Plus iz Kruševca, Trayal korporaciji iz Kruševca, kao i brojnim sponzorima, organizacijama i pojedincima koji su pomogli da ovogodišnji „Trofej Ribare“ ostane upamćen kao jedan od boljih turnira u ovom delu Srbije.

Sportski savez Niša pomogao organizaciji turnira

Organizatori najavljuju i odbojkaški vikend-turnir „Trofej Ribare 2014“ koji će se održati 29. i 30. avgusta u saradnji sa OK Napredak 037 iz Kruševca i pozivaju sve zainteresovane ljubitelje odbojke da učestvuju ili makar posmatraju ovaj sportski događaj.

 

RECI NE GOVORU MRŽNJE NA INTERNETU

RECI NE GOVORU MRŽNJE NA INTERNETU


Više informacija o turniru možete naći na zvaničnoj stranici „Trofeja Ribare“ , a kompletnu galeriju fotografija sa turnira pogledajte ovde.

 

Milan Milošević 

0