Više od 100 delegata učestvovalo je na konferenciji „Novi lideri“ koju je organizacija AIESEC održala 5. aprila u Nišu. Događaj je bio namenjen mladim ljudima, potencijalnim budućim liderima, koji su imali priliku da čuju predavanja i učestvuju na radionicama u okviru konferencije.

Predavači u Nišu bili su dekanica Ekonomskog fakulteta Jadranka Đurović Todorović; diplomirani pravnik zaposlen u Naučno-istraživačkom centru Kriminalističko-policijske akademije Dušan Blagojević; humanista i aktivista Jovan Milić; profesor saradnik i asistent na Mašinskom fakultetu u Nišu Miloš Milovančević; osnivač i direktor Business Info Group Biljana Stepanović. 

Foto: AIESEC Niš

Foto: AIESEC Niš

Organizatori konferencije ističu da je događaj ispunio sva njihova očekivanja i da će u narednom periodu nastojati da organizuju još bolje i zanimljivije programe.

„Učesnici konferencije su u potpunosti iskoristili mogućnost da čuju priče uspešnih ljudi, upoznaju ih i razmene svoje ideje i stavove. Tokom predavanja i radionica bili su u prilici da steknu nova znanja i ovladaju veštinama koje će im biti od velikog značaja tokom daljeg školovanja i rada“ kaže potpredsednica AIESEC Niš Anđelija Milovanović

Ona dodaje da je veoma pozitivno i to što se svake godine povećava broj srednjoškolaca koji se prijavljuju za programe AIESEC-a.

„Ja sam najponosnija na to što su mladi u Nišu zainteresovani za rad na sebi i spremni da preuzmu aktivnu ulogu u tome. To što smo uspeli da motivišemo, podstaknemo mlade ljude da teže uspehu i pružili im nova znanja predstavlja i najveći uspeh ovog projekta“ ističe Anđelija Milovanović

Pored Niša, program „Novi lideri“ se ove godine realizuje i u još 11 gradova u Srbiji. Kako navode organizatori, projekat se organizuje sa ciljem da motiviše mlade ljude da budu lideri i nosioci pozitivnih promena u svom okruženju.

Sve detaljnije informacije o programima i aktivnostima koje realizuje AIESEC Srbija možete naći na njihovom zvaničnom sajtu. 

3