Publika iz Niša i okoline moći će da čuje pesme sa aktuelnog, ali i omiljene numere sa prethodna dva albuma grupe ZAA, u petak 27. novembra u klubu „Feedback“ (Balkanska 2a), od 22h.

Bend ZAA je osnovan u februaru 2008. godine u Kruševcu. Iza sebe imaju više od 200 nastupa u gradovima širom bivše Jugoslavije, a svirali su i u Austriji, Češkoj i Mađarskoj. Prepoznatljivi su po originalnim i energičnim nastupima, koje odlikuju upečatljivi plesni ritmovi u kombinaciji sa znalačkim improvizacijama. Njihov autentični izraz koji čini miks različitih stilova – od ska i daba, do post roka, džeza i panka, čini ZAA jedinstvenom muzičkom pojavom na ovim prostorima.

Posle dinamične festivalske letnje turneje u zemlji i regionu, ZAA će održati dugo očekivane koncerte u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, 20, 21. i 27. novembra, čime će zaokružiti promociju aktulenog albuma „What About“. Jesenje aktivnosti nastavljaju snimanjem spota za pesmu „Unconditional Love“, čija je MTV premijera predviđena za sredinu novembra.

Povodom predstojećeg niškog koncerta Tomislav Ilić, poručuje publici:

ZAA po tradiciji pravi žurku u klubu Feedback u Nišu. Nišlije, u petak 27.11.2015. vam dolazimo u goste, a kao kod kuće. Ista meta, isto odstojanje. Vidimo se!”

 

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 400 dinara na dve lokacije: Vintage shop – Davidova 9 i Energy music shop – TPC Kalča, prizemlje – Obrenovićeva bb.

Na dan koncerta cena karte iznosiće 500 dinara.

ZAA su do sada objavili tri studijska albuma: ZAA (2010), Good Things (2011), What About (2014), dvostruki singl Full Scale Riot/Moonlight (2011) i EP Foot by Foot (2012).

 

 

Darko Stojković

0