Jednodnevna konferencija ,,Aj Si Ti’’ (ICT) održaće se 29. aprila u Kulturnom centru ,,Kupina“.  Više od 300 učesnika koji se prijave preko sajta Mladih Ambasadora biće u prilici da se upoznaju sa vizijama ICT-a kao industrije budućnosti. Obavezno je prijavljivanje svih zainteresovanih učesnika.

Program konferencije odvijaće se na dva mesta u prostorijama Kupine. U prvom delu programa predavanje će održati  švedski ekspert za društvene mreže Joakim ,,Jocke“ Jardenberg.  Potom slede predavanja iz oblasti biznisa koja će održati predstavnici  Eriksona, Seavusa, Troxa i  Vet Clouda. Drugi deo rezervisan je za  inovativne radionice na kojima će predavač  biti  Erik Einebrant. Posetioci će imati priliku da pogledaju najnovije izume iz oblasti neurološkog interfejsa. Za kraj je pripremljena prezentacija dokumentarnog filma o trojici kompjuterskih zavisnika, koji su redefinisali svet distribucije medija uz pomoć mreže za deljenje podataka Pirate Bay.

Organizator  je Ambasada Kraljevine Švedske u Srbiji u saradnji sa udruženjem građana Mladi Ambasadori. Konferenciju je podržao niški klaster  naprednih tehnologija NICat, kojom se obeležava Dan švedskog ICT i gejminga.

Formular za prijavljivanje možete naći ovde. 

 

Marija Trajković

0