Projekat ima za cilj upoznavanje mladih i studenata sa znamenitostima, prirodnim bogatstvima i svim potencijalima naše zemlje kroz realizaciju zabavnih i edukativnih izleta i ekskurzija. Organizatori i inicijatori projekta jesu „Fast team“ – studentsko udruženje i „Kapital magazin – studentski web servis i časopis“ iz Niša.

Projekat teži da omogući mladima da dožive Srbiju na dinamičan, zanimljiv i izazovan način i posete nove gradove, predele i oblasti. Na osnovu brojnih istraživanja, mladi u današnje vreme nisu dovoljno aktivni i nemaju dovoljno prilika da putuju i na taj način šire svoje vidike i stiču iskustva, projekat „Upoznaj Srbiju“ upravo je akter pozitivne promene u tom smislu i doprinosi edukaciji i mobilnosti mladih u savremenim uslovima života. Osim poseta turističkih centara naše zemlje koji su nadaleko poznati, u okviru projekta realizovaće se i izleti koji imaju za cilj afirmisanje manje poznatih, vrednih i zanimljivih destinacija.

Planirano je da projekat traje od 01.jula 2014.godine do 01.jula 2015.godine i da se u tom periodu realizuje veći broj izleta i drugih aktivnosti. Kao poseban segment projekta, u okviru web časopisa „Kapital magazin“ biće objavljivani informativni članci i reportaže o biranim turističkim destinacijama i tako će mladi imati mogućnost da se na još jedan način edukuju i upoznaju sa znamenitostima Srbije, a takodje u planu je organizacija i javnih debata i prezentacija iz oblasti geografije i turizma.

Za sve predloge i sugestije u vezi sa projektom, možete nas kontaktirati:

Redakcija@kapitalmagazin.rs

0