Umetnicima u Nišu, druge godine zaredom se pruža šansa da konkurišu sa svojim radovima na konkurs koji organizuje B.A.U.K. za najbolje mlade muzičare i umetnike.

Način izrade ove kompilacije URBANIS(H) 2 biće identičan kao i prvo izdanje. Biće radijska, laka za slušanje i žanrovski neograničena, čime se dobija na maksimalnom diverzitetu kod slušaoca, ali i daje potpuna umetnička slobodu muzičarima-kandidatima, kažu iz Baza Alternativne Umetnosti i Kulture.

Deset radova za novo izdanje će dobiti potpunu tehničku pomoć (snimanje, postprodukciju i mastering) u profesionalno opremljenom muzičkom studiju, kao i podršku od pripremne faze do završetka konkursa. A njih će odabrati selekcioni tim od 5 kandidata – profesionalnih muzičara, producenata i radijskih DJ-eva po završetku konkursa, koji je produžen do 1. novembra.  Sve to prati najsavremenija tehnologija kad je reč  o kvalitetu, jer će kompilacija biti izdata po najsavremenijim muzičkim standardima i sa svojim originalnim kataloškim ISBN i CIP brojevima.

Kako su naznačili na konferenciji u Media centru, drugi deo konkursa se odnosi na najbolje umetničko rešenje omota kompilacije. Prošle godine selekcioni tim dizajnera je odabrao jedno dizajnersko rešenje i adaptirao ga za potrebe kompilacije. Na konferenciji za medije svoj dosadašnji ali i budući rad vezan za URBANIS(H) 2 kao projekat Baze alternativne umetnosti i kulture (finansiran od strane Naftne industrije Srbije i Grada Niša (Uprava za omladinu i sport) i Kancelarije za mlade), predstavili su Aleksandra Strahinić, izvršni direktor BAUKA-a, Ivan Cvetković (koordinator programa) i Miroslav Petković Tjamil, muzičar sa prošlogodišnje kompilacije. Iako najavljen, većnik za omladinu i sport Grada nije se pojavio.

Ove godine je BAUK rešio da dodatno motiviše mlade umetnike da se jave na konkurs i daju svoje najbolja dizajnerska rešenja pa pobednika čeka vredan poklon. Cilj URBANIS(H) 2 kompilacije je da nastavi promociju niških muzičkih i umetničkih snaga i otvaranje novih prostora za mlade.

Ove godine radiće se  više na promociji mladih stvaralaca na društvenim mrežama i Soundcloud-u, ali i na održivosti umetničkih resursa mladih umetnika koji će sem učestvovanja i nagrada, svojim radovima pokazati kvalitet i izbrendirati sebe za nove muzičke i druge umetničke projekte. Svoje radove do 1.11.2014. možete slati na art@bauk.rs i demo@bauk.rs.

 

Darko Stojković

0