Četvrte pozorišne večeri Urban festa odigrane su dve predstave Fakulteta umetnosti iz Prištine-Zvečan: „Porodične priče“ i „Klasni neprijatelj“.

Publika je prvo imala prilike da u sat i po vremena živi živote različitih ljudi, da zaviri u njihove probleme i ponegde pronađe sebe kroz predstavu „Porodične priče“ . Glumci Uroš Milojević, Stefan Mladenović, Katarina Orlandić i Ivana Pavlović  uspeli su da okarakterišu različitost porodica, nedaće na koje nailaze. Uspeli su i da nasmeju i nateraju na suze veći deo publike.

Nakon ove predstave usledio je petominutni aplauz, kakav nije dobila nijedna predstava od početka festivala.

Posle pauze usledila je urbana predstava o odrastanju jedne generacije današnjeg doba. Klasni neprijatelj  je priča o njihovim problemima, o željama, slabostima i nadanjima. Ova gotovo dvočasovna predstava zadivila je publiku na jedan drugačiji način.

Nakon njenog završetka, članovi Akademskog pozorišta iz Niša, uručili su poklone glumcima i pozvali publiku da u petak odgleda još dve predstave: „Ukroćena goropad“ u izvođenju Studija „BIS“ iz Beograda, po tekstu Vilijama Šekspira, a u režiji Jovana Ljubenovića. Potom sledi predstava koja je van takmičarske konkurencije. Neformala grupa „Pera Detlić“ iz Kuršumlije, odigraće „Zajednički stan“, po tekstu Dragutina Dobričanina, a u režiji Sunčice Ivanović i Petra Dikića.

Podsećamo sve ljubitelje pozorišta da će sutra nakon završetka druge predstave, biti dodela nagrada i svečano zatvaranje  Urban festa. Zbog loše vremenske situacije i završno veče biće održano u Pozorištu lutaka.

Ksenija Lojpur

0