Poslednji petak i subota u martu mesecu, sada već tradicionalno, rezervisani su za festival Nauk nije bauk. Ove godine se festival održava po jubilarni deseti put, 30. i 31. marta na Elektronskom fakultetu u Nišu. Događaj će oba dana biti otvoren za posetioce od 10h do 19h.

Kako je najavljeno, postavkama eminentnih niških fakulteta na kojima se uvek mogu videti najnovija dostignuća nauke i tehnologije, pridružuju se i društveno-odgovorna preduzeća i predstavnici niških kompanija koje nauku koriste u praksi.

„Zaista smo ponosni što Nauk nije bauk i nakon 10 godina okuplja ljude koji su spremni da svoju energiju ulože u ovaj projekat. Svi koji učestvuju na festivalu, daju sve od sebe da se predstave u najboljem svetlu“ kaže direktor Gimnazije “Svetozar Marković“ Marijan Mišić.

Na festivalu će ove godine biti blizu 70 postavki, sa više od 1000 učesnika. Kako organizatori navode, za učešće na ovoj manifestaciji se prijavilo duplo više učesnika od broja koji je mogao da bude prihvaćen. Pored redovnih postavki na festivalu, biće organizovane i mnogobrojne prateće aktivnosti, kao i 26 prezentacija iz različitih oblasti.

“Na Festivalu sve više ima ozbiljnih projekata koji se bave društvenim problemima. Jedan od njih je i Karavan za klimu, koji organizujemo u saradnji sa Francuskim institutom u Nišu. Jako smo ponosni što će se ovaj projekat, koji se bavi značajnim problemom klimatskih promena, premijerno biti realizovan na našem festivalu“ dodaje Mišić

Detaljnije informacije o festivalu, kao i o svim pratećim aktivnostima možete naći na zvaničnom sajtu Nauk nije bauk. 

Na našem sajtu pogledajte šta je o jubilarnom festivalu popularizacije nauke u Nišu za Kapital magazin rekao Marijan Mišić.  ( VIDEO)

 

Filip Jovanović

0