Treće koncertno veče Nišvilla otvorila je Irena Blagojević i svojom zrelom muzičkom interpretacijom oduševila publiku.

Četvoročlani pevački sastav iz Slovenije, Vox Arsana i Big band DOM izveo je neke od najpoznatijih džez hitova nišvilskoj publici.  Oni su nastupali pod dirigenskom palicom Braca Doblekara, jednog od originalnih članova grupe Septembar, koja je takođe nastupila na Nišvillu.

Britanski jazz sastav, Empirical, večeras je definitivno objasnio publici zbog čega je jedan od najcenjenijih i najnagrađivanijih britanskih jazz sastava tokom protekle decenije. Momci su rekli da su prvi put u Srbiji i Nišu, da nisu imali mnogo vremena da vide grad, ali da je ono što su videli božanstveno. Oduševljeni su time što Nišville ima publiku svih generacija, i to je ono što Nišville čini posebnim. Takođe su i rekli da jedva čekaju da probaju srpsku kuhinju.


Posle tridesetpet godina u Nišu je ponovo nastupio slovenački jazz/rock/fusion sastav, Septembar. Bend je nastupio delom u starom sastavu ali takođe ima i novih, mlađih članova, pa je tako savršen spoj mladosti i iskustva, kako su ih najavili. Janez Bončina, frontmen Septembra,  svoju pozitivnu  energiju preneo je na publiku i može se reći da nije bilo čoveka koji nije uživao u njihovim pesmama. Na kraju svog nastupa Janez Bončina posvetio je jednu pesmu bivšem članu benda, Petru Ugrinu, koji je 2001. godine preminuo i time izazvao suze ne samo članova benda već i dela publike, no to, naravno, nije pokvarilo atmosferu, već su svi uz upaljene upaljače i osmeh nastavili sa igrom.


Viva Vox
, jedini i najpoznatiji srpski hor koji svoju muziku izvodi isključivo i samo glasovima zapalio je Nišville. Hor je izašao na scenu sa upaljenim lampama i pod dirigentskom palicom Jasmine Lorin izveo pesmu Ameno. Publika je bila oduševljena. Pored ove pesme izvodili su hitove grupe Queen, Rammstein, Prodigy, Kings of Leon ali i  EKV-a i Gibbonija.  Uz neverovatne efekte i koreografiju, svojim sjajnim glasovima pokrenuli su i oduševili apsolutno svakog prisutnog i još jednom pokazali zašto važe za jedan od najboljih accapela horova.


Osveženje za publiku definitivno je bio nemačko/italijanski  spoj latino, jazz i funk muzike, bend Mop Mop. Iako je počela kiša ovi momci su svojom muzikom i sjajnom atmosferom koju su napravili uspeli da zadrže publiku na svom mestu. Treće veče Nišvilla zatvorio je holandsko/kubanski sastav Estudiantina Ensemble koji je latino i jazz ritmovima, uprkos kiši, naterao publiku na ples i napravio sjajnu atmosferu.  

 

Anđela Laban

Foto: Nenad Stojnev ( Malaga photography)

0