U okviru šeste večeri ovogodišnjih Filmskih susreta, na Letnjoj pozornici u Tvrđavi prikazani su filmovi ,,Žaba’’ i ,,Comic Sans’’. Za glumca ove večeri po glasovima publike izabran je Vlasta Velisavljević.

Veče je počelo projekcijom filma ,,Žaba’’, režisera Elmira Jukića. Deo glumačke ekipe ovog filma čine Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Vlasta Velisavljević. Film prati priču berberina i bivšeg vojnika Zeke koji pati od posttraumatskog stresnog poremećaja. Nakon projekcije, glumci su izašli na scenu, kako bi se poklonili mnogobrojnoj publici, a glavni glumac želeo je da se lično obrati i zahvali svima:

,,Dobro veče svima! Tačno pre trideset godina sam prvi put upoznao grad Niš. Ja ovaj grad neizmerno volim i ovom se gradu nikada nisam udvarao. On nosi jednu auru, sličnu Sarajevu i ta aura učinila je da zajedno sa vama večeras odgledam ovaj film. Čast mi je velika što sam večeras ovde sa vama, jer neizmerno poštujem i volim ovaj grad. Ako bih nekada morao birati grad, osim Sarajeva u kome živim, to bi bio Niš’’, rekao je Emir Hadžihafizbegović, kojeg je publika pozdravila i ispratila sa scene velikim aplauzom.

Deo ekipe filma "Žaba" - Foto: Kristina Mijić

Deo ekipe filma „Žaba“ – Foto: Kristina Mijić

Nakon projekcije prvog filma, voditelji programa Sofija Juričan i Radomir Nikolić, zajedno sa publikom, odali su počast nedavno preminulim glumcima Ljubiši Samardžiću i Nebojši Glogovcu, uz kratak program In memoriam.

Drugi film večeri, koji je nasmejao publiku, bio je ,,Comic Sans’’, čiji je režiser Nevio Marasović. Glavni glumci ovog filma su Janko Popović Volarić, Zlatko Burić, Miloš Timotijević, Alma Prica, Ana Mandić. Uspešni grafički dizajner, posle pokušaja da obnovi vezu sa bivšom devojkom, odlazi na ostrvo Vis i shvata da je rastrzan između ekscentričnog oca, još jedne bivše devojke i njenog verenika.

Više fotografija pogledajte na fb stranici Kapital magazina. 

Poslednje večeri 53. Filmskih susreta, svečana dodela nagrada najavljena je od 20:30 časova. Nakon dodele  biće prikazana prva epizoda serije ,,Koreni’’, a zatim se očekuje projekcija filmova ,,Moj život je mjuzikl’’ i ,,Neprilagođeni filmski grof’’.

Miljana Simić 

0