Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić gostovaće 22.decembra od 17 sati na Pravnom fakultetu u Nišu. Nekadašnji predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) i bivši ministar u Vladi Republike Srbije održaće predavanje na temu „Srbija i svet: iskustva srpske kandidature za generalnog sekretara UN“ 

Kako navode organizatori, Jeremić će ovom prilikom govoriti o svom iskustvu iz perioda kada je bio predsedavajući Generalne skupštine UN, a osvrnuće se i na međunarodni položaj Srbije.

Jeremić je diplomirao na Kembridžu u oblasti teoretske i eksperimentalne fizike, a zatim je završio master studije iz javne administracije i međunarodnog razvoja na Harvardu. Za predsednika 67. zasedanja Generalne skupštine UN-a izabran je 2012.godine. Pre toga je bio ministar spoljnih poslova Srbije od 2007. do 2012. godine.

Predavanje će biti održano u amfiteatru Pravnog fakulteta, u četvrtak 22.decembra od 17 sati. Organizator je Savez studenata Pravnog fakulteta.

 

Filip Jovanović 

0