Da li vam se desilo da izbrišete poruke sa WhatsApp-a, a da su vam kasnije zatrebale?

Ovo je, zapravo, lako rešiv problem.

Osnovan od strane Yahoo radnika i Brajanove akcije, WhatsApp je postao najpoznatiji i najkorišćeniji servis za dopisivanje i košta svega 0,99 $ godišnje. Sa porastom popularnosti i potražnje, ovaj servis se nudi kao besplatan za skidanje i godinu dana korišćenja. Danas, gotovo da nema pametnog telefona bez ove aplikacije.

Ne koristi se samo u prijateljskoj komunikaciji, već i u poslovnim krugovima, jer šefovi znaju da će poruka stići brže do radnika nego e-mail.

Možete povratiti, doslovno rečeno, sve što je obrisano u poslednjih sedam dana. Sve što je potrebno da učinite jeste da obrišete postojeću WhatsApp aplikaciju i potom instalirate novu. Fascikla podrške se odmah formira. Aplikacija, inače, čuva sve podatke na SD-kartici. Kada reinstalirate aplikaciju, potrebno je da kliknete na opciju „restore“ i vratiće vam se sve poruke.

Vraćanje starijih poruka od sedam dana

Proces vraćanja je komplikovaniji, ali moguć. Može se izvesti na dva načina, ručno ili pomoću posebnih softvera.

Ručno vraćanje:

  • Uđite u „databases“ na SD kartici, u memorijskoj kartici i nađite WhatsApp u databases. U ovoj fascikli ćete naći različite nazive fajlova četova, na primer: “mgstore-dateformat.db.crypt“. Dopuna mora biti formata YYY-MM-DD.
  • Pre svega, treba da preimenujete taj mgstore fajl. Nazovite ga „old“ ili kako god, samo da ima veze sa starim porukama.
  • Pregledajte sve fajlove locirane Ovi fajlovi moraju biti zavedeni pod drugačijim nazivom. Izaberite željene fajlove i izaberite onaj koji ste izbrisali davno, a zatim ga potpišite starim imenom.
  • Vratite se na glavni ekran. Obrišite i instalirajte aplikaciju opet. Kada se reinstalira, ponudiće vam da povratite sve stare poruke, kliknite na tu opciju i vaši željeni fajlovi će se povratiti kao „cb.crypt“.
  • Pritom, imajte u vidu da se vaše stare poruke neće povezati sa novim. Nemoguće je spojiti stare poruke sa novim. Neophodno je ponoviti proces opet da bi vam se vratile skorašnje poruke, što će opet povući gubljenje onih starih.

Drugi način – posebni softveri

Ovaj način je znatno lakši nego prethodno rešenje. Sve što vam je potrebno je da koristite neki free-to-use softver. Sa vašim servisom možete pronaći sav sadržaj baze WhatsApp-a i povratiti ili otvoriti sve željene poruke. Sve što je potrebno uraditi jeste da izaberete željene poruke sa SD kartice na pametnom telefonu i pritisnete scan dugme. To skeniranje može potrajati nekoliko minuta, zavisno od veličine fajla. Kada se skeniranje završi, treba samo kliknuti „recovered registers“ i možete pročitati svoje poruke.

 

Aleksandar Pavlović 

17