Međunarodni studentski festival pozorišta – Urban fest, biće održan po 11.put, u tradicionalnom terminu od 1. do 5. septembra, na različitim lokacijama u Nišu.

Publiku ove godine očekuje sledeći repertoar:

Utorak, 1. septembar, Opština Medijana; 20:20h svečano otvaranje festivala. Nakon svečanog otvaranja slede predstave “Intermeco”, u izvedbi Akademskog pozorišta SKC Niš, i “Portret lirskog ratnika”, koju izvodi Banjalučko studentsko pozorište.

U sredu, 2. septembra, Opština Niška Banja; na programu su od 20:30h predstava “Posveta”, koju izvodi Dramski studio Doma omladine iz Kragujevca.  Od 22h na programu je predstava “Putujuće pozorište Šopalović”, a izvodi je Fakultet umetnosti Univerziteta iz Prištine.

Četvrtak, 3. septembar, Opština Palilula, rezervisan je za predstavu “Барбара те сакам”, koja počinje u 20:30h, a izvešće je Dramska grupa “Bez maske” iz Bitolja, Makedonija. Nakon toga, od 22h sledi predstava “Kenguri”, u kojoj igraju glumci iz Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”, Pozorište mladih.

U petak, 4. septembra, Opština Pantelej, na programu su: “Suze i biseri”, sa početkom u 20:30, koju izvodi neformalna grupa “Pera Detlić” iz Prokuplja, a u 22h počinje predstava “To ti je lajf”, koju će izvesti Teatar FEDRA iz Bosne.

Poslednjeg dana, 5. septembra, Opština Crveni krst, rezervisan je za predstavu “Put u Liliput” od 20h, a nastupiće DIS Tetatar iz Banja Luke. Nakon toga sledi predstava “Hodači” u 22h, koju izvodi Akademsko pozorište SKC iz Niša.  Od 23:30h biće održano svečano zatvaranje festivala i dodela nagrada.

Stručni žiri, koji će odrediti dobitnike nagrada, sačinjava prof. Andrijana Videnović, pozorišni kritičar Slododan Krstić i glumica Maja Bukojević Cvetkovć.

 

Aleksandar Dimitrijević

0