Organizacija AIESEC realizovala je po četvrti put Youth speak forum u Nišu. Događaj je u Oficirskom domu okupio veliki broj mladih, koji su imali prilike da upoznaju lidere iz korporativnog i javnog sektora. Konferenciji je prisustvovalo oko 160 učesnika, a kompanije koje su učestvovale u realizovanju ovog projekta su Johnson Electric, ApexSQL i HostingBuy.

,, Naša ideja je da pomažemo lokalnoj zajednici i mladima pružimo podršku, jer je to neophodno i to su glavni razlozi zašto su ovakvi događaji bitni za nas. Važno je da mladi budu svesni onog što žele i da ne odustanu od svojih snova. Želeo sam da im pokažem da je i u Srbiji moguće postići uspeh, ako imamo motivaciju’’, rekao je Nenad Mladenović, osnivač i direktor kompanije HostingBuy.

Učesnici foruma su kroz motivaciona predavanja imali mogućnost da steknu nova iskustva, znanja i veštine o budućem poslu i saradnji sa ljudima. Partnerske firme održale su radionice interaktivnog karaktera, gde je cilj bio da se mladi što više aktiviraju.

,,Ovakvi događaji mladima pružaju informacije iz prve ruke, a to im na fakultetu fali. Ovo je fenomenalna prilika da upoznate dosta iskusnih ljudi, od kojih mnogo možete da naučite’’, poručila je Jovana Stojanović, koja vrši funkciju HR-a u ApexSQL-u.

Kako organizatori navode, ovogodišnji  Youth speak forum nadmašio je sva njihova očekivanja, a odziv mladih je bio još veći u odnosu na prethodnu godinu.

,,Naporno smo radili i drago nam je da je sve proteklo u najboljem redu. Pripreme su trajale oko dva meseca,  gde su učestvovali  Nacionalni tim iz Beograda i Lokalna kancelarija u Nišu. Naš cilj je bio da podstaknemo mlade ljude da se aktiviraju, da imaju svest o preduzetništvu i da shvate značaj tog neformalnog obrazovanja’’, rekla je Emilija Jovanović, koja je PR u organizaciji AIESEC.

Učesnicima ovogodišnje konferencije dodeljeni su sertifikati o završenoj edukaciji, a najaktivniji učesnici i pobednička grupa na radionici o Studiji slučaja, dobili  su nagrade od strane organizatora Youth speak foruma. Kako su neki od delegata otkrili svoje utiske, AIESEC je ovom konferencijom opravdao njihova visoka očekivanja i sigurni su da će se i sledeće godine prijaviti.

 

Miljana Simić 

2