Finale Balkanskog inženjerskog takmičenja, čiji je domaćin bila organizacija BEST iz Niša, održano je juče, 11.maja, na Elektronskom fakultetu u Nišu. Studenti iz Mostara, Skoplja, Podgorice, Beograda i Niša nadmetali su se u kategorijama timski dizajn i studija slučaja.

Plasman na Evropsko inženjersko takmičenje (EBEC – European BEST Engineering Competition) koje će se ove godine održati u Rigi, obezbedio je – u kategoriji studija slučaja, tim iz Skoplja, dok je za kategoriju timski dizajn plasman na prvenstvo Evrope ostvario tim iz Beograda.

Organizacija ovogodišnjeg takmičenja EBEC (European BEST Engineering Competition) pripala je organizaciji BEST iz Niša, čiji je PR koordinator Ana Benić, pre završetka takmičenja sa nama pričala o samom događaju.

„Što se tiče studije slučaja, timovi su juče ceo dan radili na rešenju problema koji im je kompanija Philip Morris predstavila, a danas ih prezentuju. Rešenja se ocenjuju po kriterijumima koje je kompanija Philip Morris u dogovoru sa nama odredila. Kada je reč o timskom dizajnu, juče su ekipe pravile raketoplan i testirale modele, najbolji let imala je beogradska ekipa. Danas će na probu biti stavljena njihova kreativnost, pravljenjem modela aviona budućnosti, tako da će i za to dobijati poene. Danas se zvanično i završava takmičenje i kroz par sati očekujemo proglašenje pobednika” izjavila je Ana Benić.

 

Katarina Ilić 

 

 

0